Női vonzódás

Dátum: 2019-07-19 07:14:08 | Kategória: Csajozás | Balogh Róbert
A poszthoz tarozó kép

Női vonzódás

 

• Honnan tudhatod, hogy egy nő vonzódik-e érdekled-e avagy sem?Mik a vonzódás jelei?

• A női testbeszéd titkai.

• Melyek azok a fizikai jegyek, amelyeket a nők leginkább vonzónak találnak egy férfiban?

• Mi, mit jelent a női testbeszédben?

Mit lehet tenni a vonzódás fennmaradásáért?

• Vonzalom vagy szerelem?

Tehát megtudhatod, hogyanlehetsz vonzó egy nő számára és megtudhatod, hogyan jelzi egy nő nonverbálisan, hogy vonzónak tart téged és randizna veled, kapható lenne offline társkeresésre, mert felkeltetted az érdeklődését és épp partnerkeresés céljából téged akar. A vonzalom okaira is kitérek.   

 

„A kölcsönös vonzalom, ami egymás felé lökte őket az megmagyarázhatatlan. Ez nem más, mint az érintetlen, tiszta vágy. Amikor a vágy még ebben a tiszta állapotban van, a férfi és a nő beleszeret az életbe, minden pillanatát a legmélyebb hódolattal élik át.”

 

Paulo Coelho

 

 

Az érzelmi vonzalom kialakulása erősen függ a személyiségtől. A személyiségünk határozza meg, hogyan viszonyulunk a világhoz és embertársainkhoz. Gyakori, hogy éppen az ellentétes felfogású személyiségek között alakul ki vonzalom. Vannak, akik az állandóan nyüzsgőeket, mások a megállapodottabbakat, a nyugodtabb természetűeket kedvelik. Vannak, akiket a hozzájuk hasonló tulajdonságúak vonzanak, gyakoribb azonban ennek az ellenkezője.

 

A stabil személyiségű emberek gyakran vonzódnak az olyanokhoz, akik szeretik az izgalmakat és a változatosságot. A nagyon merész és extrovertált embereket vonzzák a félénkek és az introvertáltak, a befelé fordulók. Az önzésre hajlamosak gyakran a segítőkész embereknél kötnek ki. A könnyedebb felfogásúak vonzódhatnak a szigorúbb elveket vallókhoz.

 

Az ellentétek vonzása szempontjából az a fontos, hogy hogyan, milyen mértékben egészítik ki egymás tulajdonságait. Többszöri próbálkozás révén azonban előbb-utóbb rájövünk a nagy igazságra: azokhoz vonzódunk leginkább, akikkel jó barátok lehetnénk.

 

 

Honnan tudhatod, hogy egy nő vonzódik-e érdekled-e avagy sem? Milyen jelei vannak?

 

A testbeszéd elárul mindent. A nő jóval azelőtt, hogy te döntésre szántad volna el magadat, már elküldte feléd azokat a jeleket, amelyek az érdeklődéséről vagy annak hiányáról árulkodnak (ezek az úgynevezett „semmi esélyed nálam" gesztusok). Nos, a férfiak egy része nem vesz tudomást ezekről az érdektelenséget sugalló gesztusokról, és ennek ellenére bepróbálkozik. Ilyenkor következik be az elutasítás. Bizonyára minden férfinak volt már része ilyenben. Ám ha közelebbről is szemügyre veszed az adott helyzetet, az árulkodó jelek valószínűleg már réges-rég ott voltak előtted.

 

Amikor egy egyedülálló nő belép egy helyiségbe, azonnal (és gyakran tudat alatt) eldönti, mely férfiak elég vonzók számára ahhoz, hogy közeledést engedélyező füstjeleket küldjön feléjük. A „vonzó" jelző ne tévesszen meg senkit! Itt most nemcsak a külső fizikai jegyekről beszélünk, hanem azokról a nonverbális jelekről is, amelyek elárulják a nőnek, hogy magas társadalmi státuszú, védelmező, gondoskodó férfi vagy-e. Más szavakkal azokról a jelekről, amelyek elárulják számára, hogy hős vagy-e vagy pancser. De hadd kezdjem a külső, fizikai jegyekkel.

 

Minden férfi aggódik a külseje miatt. És most jöjjön a szomorú tény: a legtöbb férfi, csakúgy, mint a legtöbb nő - függetlenül attól, hogy objektíve mennyire vonzó -, azt gondolja magáról, hogy nem elég vonzó.

 

 

Melyek azok a fizikai jegyek, amelyeket a nők leginkább vonzónak találnak egy férfiban?

 

A válasz a szimmetria. Úgy van, a szimmetria. A kutatások szerint a nők azokhoz a férfiakhoz vonzódnak leginkább, akiknek szimmetrikus az arcuk. Vagyis ha az arcod jobb és bal fele tökéletes tükre egymásnak, nagy eséllyel leszel isten a halandók között, és a nők olyan sebességgel küldik majd feléd a közeledést engedélyező jeleket, hogy nindzsagyorsaságra lesz szükséged, hogy ki tudj térni előlük. A kutatások tanúsága szerint a férfiak 53,5 százalékának szimmetrikus az arca, míg ugyanezt a nők 58,5 százaléka mondhatja el magáról.

 

És mi van a többiekkel a szimmetriailag hátrányos helyzetűekkel?

A plasztikai beavatkozáson túl az a legcélravezetőbb, ha a testbeszédükön keresztül üzenik meg, hogy érdemesek a figyelemre. Az aszimmetrikus férfiaknak olyan jeleket kell küldeniük a nők felé, amelyek arra késztetik a nőket, hogy jeleket küldjenek feléjük, ami után a férfiak majd azt hiszik, hogy ők maguk álltak elő azzal a bátor és briliáns ötlettel, hogy megkörnyékezzék az adott hölgyeményt.

 

Ez elég bonyolult koreográfia, amely az állatvilágban is gyakran megfigyelhető. Hátterében az az apróság áll, amit úgy hívunk: evolúció. Amikor a közértben éppen egyadagos gyorsfagyasztott kaját vásárolsz magadnak, valószínűleg eszedbe sem jut, hogy a jövőben esetleg a bababoltba is be kell majd térned időnként; ám tény, hogy minden embert - a kiszemelt hölgyet is beleértve - az a biológiai késztetés mozgatja, hogy szaporodni próbáljon azzal az egyénnel, akivel várhatóan, akivel személyesen megismerkedik, randevúzik, majd férje lesz.

Szóval, amikor épp a gyorsfagyasztott kaják között válogatsz, és a polcok között feltűnik egy tökéletes csípő-derék arányú nő, a legkevésbé sem számít, hogy te hatvanéves korodig facér akartál maradni és eszedbe sem volt gyereket vállalni. Ebben a szent pillanatban azon kapod magad, immár századszor aznap, hogy megint a szexre gondolsz. Alapvetően téged is (és a nőt is) a biológiai késztetés mozgat, és egyedül akkor van esélyed felkelteni a nő figyelmét, ha kiküldöd feléje azokat a jeleket, amelyek azt jelzik számára, hogy utódnemzés szempontjából megfelelő egyed vagy. A szóban forgó nőt (és minden egyes nőt) erőteljes evolúciós nyomás késztet arra, hogy bizonyos tulajdonságokat előnyben részesítsen egy férfiban. És ez attól függetlenül is igaz, hogy1 a nő akar-e gyereket vagy sem. Ha nem tudod kiküldeni a megfelelő jeleket, még sok olyan magányos este elé nézel.

 

 

Dominanciapózok

 

Az elsődleges olyan viselkedésformák, amelyre a nők odafigyelnek, az úgynevezett expanzív hatalmi pózok, például amikor valaki széles mozdulatokat tesz, nyitott testtartást vesz fel, vagy maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló teret, és ezáltal erőt, dominanciát sugároz. Gondolj csak bele! A legnagyobb teret elfoglaló embereket általában szociálisan dominánsnak tartják. Ez mind az állatok, mind az emberek társadalmi rendjében igaz. Ezért van az, hogy a vezérigazgatónak mindig tágas sarki irodája van, és ezért van az, hogy Jabba, a hutt is hatalmas trónon terpeszkedik, miközben Leia hercegnő (és mindenki más) alatta foglal helyet.

 

A nőkhöz sikerrel közeledő férfiak másfajta testbeszédet használnak, mint azok, akiket kikosaraznak. Sikeres közeledésen azt értem, hogy az adott férfiembert nem képelték fel rögtön, nem küldték el melegebb éghajlatra és nem utasították el nyíltan.

 

A nőket sikerrel megkörnyékező férfiak igyekeztek minél szélesebb pózokat felvenni, minél jobban igénybe venni a rendelkezésre álló teret, és azzal mutatták társas dominanciájukat, hogy például kinyújtóztatták a lábukat, egyik kezüket átvetették a széktámlán, vagy más módon vették birtokba az általuk elfoglalt teret. A sikerrel járó férfiak emellett szemkontaktust is sokkal többször létesítettek. Ez azt jelenti, hogy többször néztek a nő szemébe, gyakran egy-egy mosoly kíséretében. (Csak úgy simán bámulni egy nőt nem túl bizalomgerjesztő.) Az is jellemző volt rájuk, hogy kerülték a zárt testtartást, például jóval ritkábban fonták össze a karjukat maguk előtt megszeppent kisdiák módjára. Ha társaságban karba teszed a kezed kvázi magadat ölelgeted soha nem fogsz dominánsnak tűnni. Ha állsz, soha ne csinálj olyat, hogy egyik kezeddel magad előtt átnyúlva a másik kezedbe kapaszkodsz, és soha ne tedd keresztbe a lábadat. Lehet, hogy mindkettő kényelmes pozitúra, de evolúciós szempontból búcsút mondhatsz az utódnemzésnek.

 

A társas dominancia kifejezésére az azonos nemű emberek érintkezésekor is gyakran látunk példákat. Itt olyan egyszerű dolgokra kell gondolni, mint amikor hátba veregeted a cimborádat, vagy barátian átkarolod a nyakát. Ez ugyanúgy a szociális dominancia jele, amelynek köszönhetően nagyobb eséllyel kapsz zöld jelzést a nőktől.

 

A spektrum másik oldalán a kutatások azt mutatták, hogy ha valaki sokat izeg-mozog, nyugtalanul feszeng, vagy idegesen babrál a kezével, kevésbé fog magabiztosnak és szociálisan dominánsnak tűnni, ennélfogva kevésbé lesz kívánatos a nők számára. A nőket a magabiztosság vonzza. A nőknek egy hős kell, nem egy töketlen alak. Ha Supermanről mintázod magad, nem nagyon lőhetsz mellé.

 

Természetesen ehhez a férfiaknak tudniuk kell helyesen értelmezni a jeleket.

Egy pszichológus több mint kétszáz nő viselkedését figyelte meg különböző társkereső klubokban, vendéglőkben, szórakozóhelyeken és egyéb helyeken. A megfigyelései alapján egy 52 pontból álló listát készített azokról az árulkodó, jelzésértékű gesztusokról, amelyeket a nők tesznek flörtölés közben. Például kissé oldalra döntik a fejüket, rövid pillantásokat vetnek a kiszemelt férfira, belesimítanak a hajukba, megnyalják az ajkukat, megvillantják a nyakukat. Az érdeklődést mutató nők a tenyerüket a férfi felé fordítják, feljebb húzzák a szoknyájukat, többet láttatnak a lábukból, kissé megdöntik a törzsüket és előbbre hajolnak, gyengéden babrálnak valamilyen apró tárggyal, ami akár egészen szuggesztív vagy érzéki is lehet. Amikor végigsétálnak a helyiségen, ringatják a csípőjüket, combjukkal vagy mellükkel finoman hozzáérnek a férfihoz. Ezek a mozdulatok és gesztusok sokszor nagyon kifinomultak és alig észrevehetők, de határozott jelei a nő érdeklődésének, megközelíthetőségének. Ezek legtöbbször ösztönös cselekvések, és maguk a nők sem tudatosan alkalmazzák őket.

 

Tehát: amikor az egymáshoz vonzódó, először találkozó, flörtölni próbáló férfiak és nők kifinomult táncát nézzük, a nők kezében van az irányítás. Úgy is mondhatnám, hogy ők a koreográfusok. Miután az említett pszichológus listát készített a nők nonverbális viselkedéséről, 90 százalékos pontossággal meg tudta jósolni, hogy a kiszemelt férfi közeledni fog-e az adott nőhöz.

 

Ha egy nő akar téged, jelet fog küldeni feléd. A leggyakoribb ilyen jel a közvetlen szemkontaktus, a mosoly és a feléd irányuló rövid, ismételt pillantások.

 

 

Figyelmeztető jelek

 

A nők különböző nonverbális jelek és gesztusok útján azt is tudatják veled, ha nem érdekled őket. Ha úgy mész oda valakihez, hogy előtte nem vetted a figyelmeztető jeleket, nagy valószínűséggel kikosaraznak. Nemcsak azt jelzik egyértelmű jelekkel, ha szeretnék, hogy odamenj hozzájuk, hanem azt is, ha nem óhajtják a közeledésedet.

 

Ha megszólítasz egy nőt, és az továbbra is a barátnőjével beszélget, nem érdekled. Ha nem létesít veled szemkontaktust, csak udvariasan odavet egy félmondatot, és közben átnéz rajtad vagy a termet pásztázza, az esélyed a nullával egyenlő. Ha ásít, elhajol vagy elfordul, ideje továbbállnod. Persze olyan is előfordul, hogy a nő érdeklődik ugyan, de félénk és nem mer szemkontaktust létesíteni. Ebben az esetben a zavarának egyéb jelei is tetten érhetők. Például dadogva, akadozva vagy „ő"-zve beszél, de ennek ellenére szóba elegyedik veled. Akár félénk, akár nem, a testbeszéde egyértelműen jelezni fogja, ha nem érdekled és nem akar párkapcsolatot veled, sőt még flörtölni sem.

 

A férfiak leggyakrabban ott tévednek, hogy azt hiszik, amint a nő felfedezi, milyen érdekesek, gazdagok vagy izmosak, rögvest érdeklődni fog irántuk. Ha a nő nemet mondott a táncra, az italmeghívásra vagy a beszélgetésre, az nem azt jelenti, hogy kitartóbban kellene próbálkoznod. A visszautasítás kellemetlen, de a nem mindig nemet jelent. Ha azt tapasztalod, hogy nap mint nap vagy estéről estére folyamatos visszautasításban van részed, vizsgáld meg, milyen jeleket küldesz a külvilág felé. Ilyenkor nem az a megoldás, hogy addig dörömbölsz minden ajtón, amíg ki nem derül, ki vonzódik hozzád, hanem meg kell próbálni lehetőség szerint univerzálisan vonzóvá tenni magadat.

 

A vonzalomnak rengeteg összetevője van. A nők a jó humorú férfiakat vonzóbbnak találják, mivel a humor az intelligencia jele. A nők nem szeretik a túlságosan szelíd, alázatos férfiakat, mert kevésbé tűnnek magabiztosnak és ambiciózusnak, ennélfogva evolúciós szempontból rossz választásnak tűnnek.

 

Ne felejts el a nő szemébe nézni, mosolyogni és kihúzni magad! (Az egyenes testtartás magabiztosságot sugároz.) És ne feszengj! Fedezd fel magadban a hőst, a Supermant, és ha ezek után is minden hiába, mert juszt sem érdekled, ne vedd a lelkedre! Ha nem kellessz neki, ő se kelljen neked. Értelme csakis a kölcsönös vonzalomnak van. A biológia és a tapasztalat bizonyos típusú emberekhez fog odavonzani. E fölött csak korlátozott mértékben van befolyásod.

 

A nők határozzák meg nonverbális jelek segítségével, hogy egy férfi közeledjen-e hozzájuk. Lehet, hogy azt hiszed, hogy te ülsz a volán mögött, de a nő az, aki eldönti, hogy szabad jelzést adjon, vagy pirosra váltsa előtted a lámpát, jelezve, hogy meg se próbálj elindulni feléje a járműveddel. Nos, a férfiakat sokszor összezavarják a nők jelzései. Mi van, ha a jelzés piros, villogó sárga vagy éppen röviden felvillanó zöld? Mi van, ha a jel zavaros vagy szaggatott? Mi van, ha nem vetted észre, vagy nem tudod eldönteni, menj-e vagy maradj?

 

Kíváncsi vagy, hogyan győződhetsz meg a legegyszerűbben arról, hogy helyesen olvasod-e a jeleket? Tegyük fel, hogy egy zsúfolt szórakozóhelyen vagy (vagy egy kávézóban, egy koncerten vagy a kutyafuttatóban). Észreveszed, hogy egy nő téged néz, mosolyog, majd elfordítja a fejét. Majd ezt ismételten megteszi. Te meg azon kezdesz tűnődni, mi van, ha egy hatalmi pózt felvevő, Brad Pitt kinézetű pasas tornyosul épp a hátad mögött, csak te nem vetted észre? Vajon tényleg téged néz? Hogyan győződhetsz meg róla?

Egyszerűen. Menj arrébb! Vagy ülj át egy másik asztalhoz! Majd nézd meg, még mindig nézeget-e, mosolyog-e rád, mint az előbb. Hacsak a fent említett Brad Pitt-hasonmás nem követi árnyékként minden lépésedet, biztos lehetsz benne, hogy a jelzés neked szólt.

 

Fontos megjegyezni, hogy a jelzése csak annak szólt, hogy szívesen szóba elegyedne veled. Az első benyomása (anélkül, hogy bármit is tudna rólad) elég jó volt ahhoz, hogy egy kicsivel többet is meg akarjon tudni rólad. Az már rajtad múlik, hogy ezek után milyen első benyomást teszel rá.

 

 

Akaratlagosan semmilyen vonzerő sem teremthető meg

 

A vonzódás létrejötte nem áll akaratlagos ellenőrzés alatt. Mindössze annyi biztos, ha vonzódást érzünk, minden eshetőségre fel kell készülnünk. Elsősorban azt kell figyelembe vennünk, ha a kapcsolatot el akarjuk mélyíteni, tudomásul kell vennünk különbözőségünket. Nem dughatjuk homokba a fejünket.

Akaratlagosan semmilyen - sem érzelmi, sem értelmi, sem lelki - vonzerő sem teremthető meg. A helyzet egy kicsit hasonlít a kútfúráshoz, mert kutat sem lehet fúrni ott, ahol nincs víz.

 

Ha egy étteremben egy nő kisétál a mellékhelyiségbe, ez alkalmat ad a férfiaknak arra, hogy megnézzék. Hogy eközben felébred-e bennük valamilyen vonzódás, előre nem lehet tudni. Még az is lehetséges, hogy a különböző férfiakban különböző mértékű a vonzódás, sőt esetleg semmilyen vonzódás sem ébred fel.

Jó kommunikációval és megfelelő alkalmak biztosításával megteremthetők a vonzalom kialakulásának feltételei.

 

Ez más szavakkal azt jelenti, hogy az érzelmi, értelmi, vagy lelki vonzalom mesterségesen nem teremthető meg: vagy megvan, vagy nincs meg. Mindössze az alkalmak teremthetők meg, amelyek segítségével kideríthetjük, hogy mások szeretnek-e, érdekesnek találnak-e, boldoggá akarnak-e tenni bennünket.

 

Ha elég hamar gondoskodunk ezekről a feltételekről, azzal lehetőséget adunk az esetleges vonzalmak felfedezésére. Ha pedig valakinek szinte mindig csak a legjobb oldalát látjuk, a szívünk esetleg megnyílik iránta. Ha már létrejött szívünkben a szeretet, akkor is szeretni fogjuk, ha közben kiderül, rossz oldalai is vannak. Vagyis a szeretet ettől nem hal ki bennünk. Ez az igazi szeretet.

 

 

Mit lehet tenni a vonzódás fennmaradásáért?

 

A vonzalom visszaszerzése, ha egyszer elveszett például megcsalás után, teljes mértékben nem lesz soha a régi.  A vonzódás, a két fél közti vonzalom automatikusan alakul ki, fennmaradásához nem elég kedvesnek mutatkozni, segítőkésznek is kell lennünk. Nem elég, ha jelezzük: „Itt vagyok, a tiéd vagyok”. A vonzalom fennmaradásához az „adok-kapok” kényes egyensúlyára van szükség.

 

A vonzalom fennmaradásához néha elég annak megsejtése is, hogy megkaphatjuk amire vágyunk. De ha ennek semmi jelét sem tapasztaljuk, a vonzalom elhal. Sajnos - éppen azért, mert annyira különbözőek vagyunk - nagyon könnyen félreértjük egymást és elhidegülés következik be. A kapcsolat indulásakor éppen a vonzódás fenntartása az egyik legnehezebb dolog. Pedig csak ez teszi lehetővé a kapcsolat továbbfejlődését.

 

Noha a vonzódást irányítani nem tudjuk, fennmaradása érdekében már tehetünk valamit. A vonzalom fenntartásához hozzájárulhatunk azzal, ha romantikus alkalmakról gondoskodunk, ha igyekszünk kielégíteni partnerünk érzelmi óhajait. A romantika fennmaradásához a nők kacérkodással, a férfiak a folyamatos udvarlással járulhatnak hozzá. Egyetlen napot sem szabad kihagyni.

 

 

Vonzalom vagy szerelem?

 

Egy nő akkor érzi meg, hogy vonzó, ha azt látja, hogy sikerült egy férfiból testi vágyódást kiváltania. Ettől még nem szabad elbíznia magát, mert egy férfi sok más nőt is vonzónak találhat testileg. A testi vonzalom ígéretes kezdet lehet ugyan, de nem biztos, hogy folytatása szerelem lesz. A férfi azonban úgy érezheti, a nő álmai asszonya. Ezért úgy viselkedik, mintha őrülten szerelmes volna. De hogy lehet-e ebből igazi kapcsolat, csak hosszabb idő után derül ki, amikor a férfi már jobban megismerkedett a nővel.

 

A nő iránti vonzalom akkor nő meg a férfiban, amikor észreveszi, hogy már jó barátságot is érez iránta. Azoknak a nőknek a száma, akik iránt barátságot is tud érezni, már jóval kisebb, mint akikhez testileg vonzódik. A vonzalom akkor nő még tovább, amikor már lelki kapcsolat is kialakul. Akikkel ez lehetséges, azoknak a száma tovább csökken.

A vonzalom akkor teljesedik ki, amikor a férfi a nőt hibáival együtt is szeretetreméltónak találja. Ehhez az szükséges, hogy a férfi rájöjjön: a nehéz időszakokban is ugyanúgy szereti a nőt, mint amikor problémamentes az életük. Végül ő lesz az igazi.

 

 

Összefoglalva

 

A nőket vonzza a magabiztosság és a magas társadalmi státusz. Legyél önmagad legjobb verziója, és használd azokat a nonverbális magatartásformákat, amelyek szociális dominanciáról tanúskodnak. Ilyenek például a különféle hatalmi pózok, a férfiak közti kontaktus bizonyos formái, a lazaság, valamint a mosollyal fűszerezett közvetlen szemkontaktus. Ne fészkelődj, ügyelj a testtartásodra, ne fond össze a karodat magad előtt, és ne tedd keresztbe a lábad!

Alapvetően a nők irányítják, hogy egy férfi közeledjen-e hozzájuk. Ezt különféle nonverbális jelekkel és gesztusokkal érik el. Ismerd fel azokat a jeleket, amelyek érdeklődésről tanúskodnak.

 

• Ismételt, rövid pillantásokat vet rád, és közben elfordítja a fejét.

• Beszélgetés közben feléd fordul.

• A lábfejét, a lábait és a vállát feléd fordítja.

• Megsimítja, hátradobja a haját.

• Ujjaival az ékszerét (például a fülbevalóját) babrálja, vagy a poharának szárát simogatja.

 

A nő érdektelenségről árulkodó jelei:

• A kiszemelt nő nem teremt veled szemkontaktust (hacsak nem félénk).

• Folyamatosan ásít, miközben veled beszél.

• Másfelé fordul.

• Átnéz rajtad és a helyet pásztázza.

• Közli, hogy nem érdekled.

Azzal sem segítesz a helyzeten, ha:

• Azt hiszed, hogy a higiénia és az öltözködés nem fontos.

• Azt hiszed, hogy az ittasság vonzó.

• Nem teremtesz szemkontaktust és nem mosolyogsz rá.

• A testtartásod és a viselkedésed gyengeségről árulkodik, és azt sugallja, hogy nem tudsz biztonságot nyújtani neki.

• Nem tudsz különbséget tenni a magabiztosság és az arrogancia között. Az egyik vonzó a nők szemében, a másik nem.

A megbízhatóság lényege a fizikai és érzelmi biztonság megteremtése. Egy beszélgetés során úgy teremtheted meg ezt a biztonságot, ha jó hallgatóság vagy és őszintén érdeklődsz a másik iránt.


<

További bejegyzések


Féltékenység
| 2 évvel ezelőtt
Féltékenység
Női vonzódás
| 1 évvel ezelőtt
Női vonzódás
Szakítás
| 1 évvel ezelőtt
Szakítás

A hozzászólási lehetőséget ideiglenesen lezártam. Ha kérdésed vagy hozzászólásod van a bejegyzéssel kapcsolatban, keress meg közvetlenül a kapcsolat menüpont allatt található ürlap segítségével.