7 tipp, arra, hogy testbeszéddel hogyan keltsük fel a vonzódást

Dátum: 2019-07-09 08:58:04 | Kategória: Férfiaknak és nőknek is | Bodnár Attila
A poszthoz tarozó kép

7 tipp, arra, hogy testbeszéddel hogyan keltsük fel a vonzódást



Hét olyan tippet mutatok be, amiket, ha alkalmazol vonzóbbnak fog tartani a másik nem.Megfogadva a most írottakat sokkal könnyebben fog menni a csajozás vagy nők esetében a pasizás, tehát eredményesebb lehet a személyes társkeresés.



Külső


Számtalan pszichológiai kísérlet és a való élet is tanúsítja, hogy minél szimpatikusabb valaki, a külsejét is annál vonzóbbnak találjuk. A belső megszépíti a külsőt. Felfokozott érzelmek Egyedül ez a módszer több randit szerezhet neked, mint a legmenőbb frizura, szerelés vagy hangzatos állás. Az emberi természetben gyökerezik ugyanis, hogy az olyan helyzetek, amelyek beindítják az adrenalintermelést, közelebb hoznak a jelenlévőkhöz, és ez akár szexuális vonzódást is jelenthet.

• A félelem, izgalom, fokozott testmozgás vagy bármi ehhez hasonló magas

hőfokra állítja az érzéseket. (Feltéve, ha a vonzódás rejtetten eddig is jelen

volt.)

• Embertársaink kedvezőbben fogadják azokat, akik fiatalosan járnak, függetlenül a koruktól vagy a nemüktől.
• Ruganyos járás Sokan a fiatalságot tekintik a legfőbb fizikai vonzerőnek. A jó hír az, hogy nem muszáj fiatalnak lenned, elég ehhez a fiatalság látszata. Még az olyan látszólag jelentéktelen valami, mint a testtartás vagy a járásmód is kihat arra, mennyire ítéljük az illetőt fiatalosnak. Különösen a járásmód dönt a fizikai vonzerőről.

Mi szükséges ehhez? Ruganyosság. Figyeld meg egy kisgyerek mozgását, mennyivel ruganyosabb és hajlékonyabb egy idős emberrel összemérve. A jóga jelentősen megnöveli tagjaink ruganyosságát, és a testtartást vagy a járásmódot is drámaian feljavítja. Ilyenformán mások is vonzóbbnak találnak téged.

Nem árt, ha tudod Több népszerű magyarázata is van annak, miért vonzódunk a fiatalsághoz. A legáltalánosabban elfogadott teória szerint ősi ösztön ez, amelyet elődeinktől örököltünk. A fiatalos nők inkább vannak még fogamzóképes korban, ezért tartják őket kívánatosabbnak a férfiak. A fiatal férfiaktól pedig a nők várják el, hogy jobban megvédik és ellátják őket magukat, valamint gyermekeiket.


Szembe babám

Tudtad, hogy ha szembenézel valakivel, gyakorlatilag beléd esik? Számtalan, a nemi vonzerőt és a szerelmet vizsgáló kísérlet szól emellett. Az egyikben felkértek két ellenkező nemű kísérleti alanyt, hogy nézzenek egymás szemébe két percig. Ennyi is elég volt, hogy szenvedélyes érzéseket tápláljanak egymás iránt. Ha beszélgetés közben a szemébe nézel a másiknak, észrevétlenül jobban hatsz rá.



A kontraszthatás és az ingerek társításának törvénye

Ha vonzónak szeretnél mutatkozni valaki előtt, találkozz vele egymagadban, vagy az ellenkező nem egy vonzó képviselőjével. Ennek oka a kontraszthatás és az ingerek társításának törvénye.

Gyakran megesik, hogy nem magában ítélünk meg egy embert, hanem másokhoz viszonyítva. Különösen kifejezett ez a hatás az első találkozáskor. Aszerint találjuk szépnek vagy jóvágásúnak, hogy kikkel van együtt. Több kísérletben azok a férfiak, akik fürdőruhás modelleket nézegettek, kevésbé tartották vonzónak a hús-vér nőket, akár még a saját feleségüket is. Eszedbe ne jusson olyan azonos neműek társaságában közeledni hozzá, akik csinosabbak vagy megnyerőbbek nálad! Partneredet érdekesebbnek találja majd nálad.
Aranyszabály továbbá, hogy a megismerkedéskor csúnya emberekkel se mutatkozz együtt, egyik nemből sem. Ennek oka az ingerek társításának törvénye, amelynek értelmében egy csoportot egységében, és nem különálló személyekként érzékelünk.
Ezért tehát a legokosabb, ha egyedül jelensz meg, vagy az ellenkező nem egy vonzó képviselőjével.



Önbizalom és vonzerő


E taktika révén a csúnyácska emberek is vonzóbbnak tűnnek fel, mint amilyenek. Amennyiben egy nőnek bemutatnak egy férfit, vonzóbbnak fogja találni, amennyiben önbizalma megsérült a közelmúltban. Ez azért van így, mert a férfiú joggal számíthat arra, hogy egy csalódott nő hálás lesz a figyelméért. E hatásnak tudható be a nem túl ritka jelenség, amikor a dobott vagy megcsalt nők rekordgyorsasággal találnak új párra, ráadásul olyanra, akit különben nem választanának partnerül.


További hasznos tanács egy hölgy becserkészésére, hogy akkor közeledjünk hozzá, amikor a szépnem nála is csinosabb képviselőivel van együtt. Kísérletek bizonyítják, hogy megcsappan az önbizalmunk nálunk jobb fellépésűek közelében, ilyenkor a külsőnket is előnytelenebbnek érezzük. Ezzel együtt jár, hogy könnyebben megközelíthetők leszünk.
Ekkor érdemes lecsapni a nőkre! Vigyázzanak azonban, ne nyomuljanak túl feltűnően.



Kölcsönös vonzódás


Kísérletek tanúsítják, hogy szerelmet ébreszt bennünk, amennyiben megtudjuk, hogy valaki érdeklődik irántunk. Ráadásul mintha saját érzelmeink még nagyobb hőfokúak is lennének a másikénál. Ennek oka az, hogy a szenvedélytől elválaszthatatlan a remény. Ha valaki teljesen közömbös az irányunkban, hiába tekintjük érdekesnek és vonzónak, nem szeretünk bele. A remény az, amely megágyaz a mélyebb érzelmeknek. Ha rájövünk, hogy tetszünk valakinek, felébred bennünk a remény, hogy netán összejövünk, és hipp-hopp, máris belezúgtunk.



Mosoly


Jó benyomást, akkor keltesz, ha mosolyogsz. A mosolygás négyféle állapotot közvetít:
1. önbizalmat,
2. boldogságot,
3. lelkesedést,
4. ami a legfontosabb, elfogadást.
A mosolygó embert azért tartják magabiztosnak, mert amikor idegesek vagyunk, nem bízunk magunkban, vagy idegennek érezzük a környezetünket, elfelejtünk mosolyogni. A mosolygás magától értetődően boldogságot is sugall, márpedig vonzódunk a boldog emberekhez, már rájuk nézni is jobban esik. A lelkesedés szintén jó benyomást kelt, mivel ragadós. Mosolyod elárulja, hogy örülsz a találkozásnak, ami a másikban is örömöt ébreszt. Végül a mosoly elfogadásról is árulkodik, arról, hogy feltétel nélkül elfogadod azt, akivel összeismerkedsz. Elgondolkoztál már azon, miért olyan szerethetőek a kutyák? Nos, azért, mert ők is maradéktalanul elfogadnak bennünket.


Élettani mutatóinkkal együtt agyunk kémiai folyamatai is megváltoznak. Kísérletek tanúsítják például, hogy aki mosolyog, annak jobb lesz a kedve. Sokáig tévesen úgy gondolták, hogy a mosolygó ember tényleg vidám is. Tény és való azonban, hogy az oksági összefüggés meg is fordulhat, és a mosoly hozza meg a jobb közérzetet. Ha viszont akár egy percig is a homlokodat ráncolod, tán a kedved is elromlik. Miközben hangulatunk kihat fizikai állapotunkra, ez utóbbi szintén befolyásolni tudja a hangulatot. A lelkiállapotot befolyásoló legfontosabb tényezők a következők: Mosoly. Egyetemes jele ez annak, hogy minden rendben van velünk. Kísérletek igazolták, hogy maga a mosoly megnyugtat és ellazít.


Mély légvételek! Ha idegesek vagyunk, kapkodóvá válik a lélegzetünk. Törekedj tehát mély, rendszeres légvételekre! Ez nyomban lecsillapít. Könnyebben fogsz gondolkozni, cselekedni, és beszéded is összefogottabb, magabiztosabb lesz.


Nem árt, ha tudod Akarod tudni, ideges-e valaki? A mosoly jelenléte és a légzés milyensége elárulja (hiába szeretne másmilyennek feltűnni előtted). Az ideges lelkiállapothoz kapkodó légvételek társulnak a megnövekedett oxigénigény pótlására.


Ezek a kutatások azért is korszakalkotóak, mert rámutatnak, hogy érzelmi életünknek nem csupán elménk a letéteményese, de valamennyi sejtünk, izmunk, szervünk is. Ezért ha hosszú távú érzelmi egyensúlyra törekszel, kezdj el jógázni, vagy végezz különféle nyújtógyakorlatokat. Érzelmeink izmainkon is múlnak. Elgondolkoztál már azon, miért érzed magad jobban egy jó nyújtózkodás után? A fizikai feszültség feloldása a lélektanitól is megszabadít.


A központi idegrendszert az agy és a gerincvelő alkotja. A teljes ellazuláshoz a gerincvelői idegek nyugalma is szükséges, amit többek között jógával érhetsz el. Figyeld meg, hogyan tartják magukat az ideges, izgulós emberek! Többnyire a testtartásuk is merev és feszült. Az érzelmi nyomás elmulasztásának előfeltétele a fizikai feszültségek feloldása. Ha ez sikerül, perceken belül ellazulsz, és megszabadulsz nyomasztó lelkiállapotodtól.


Ha kedvező benyomást szeretnél kelteni, jól teszed, ha előzetesen pozitív tulajdonságaiddal bombázod a célszemélyt bemutatkozázskor (pl. energikus, jó érdekérvényesítő, határozott, szenvedélyes, leleményes). Amikor tehát magadról beszélsz, ne csupán tényeket közölj, de nyelvezeted is legyen erőteljes, célratörő és pozitív képességeid alátámasztására.



Összefoglalva:

találkozz a kiszemelt személlyel érzelmileg felfokozott körülmények között.
Mosolyogj! A fiatalosság benyomása vonzóbbá tesz. Ügyelj tehát a testtartásodra és a járásodra.
Nézz a másik szemébe, mikor beszélsz hozzá, vagy hallgatod.
Vonzóbbnak találjuk a másikat, amikor megroppant az önbizalmunk. Közeledj a kiszemelt nőhöz tehát akkor, amikor kevésbé magabiztos.
Ha már megtetszettél neki, add értésére érzelmeidet. Benne is hasonló vagy éppenséggel mélyebb érzések ébrednek majd.




További bejegyzések


Féltékenység
| 2 évvel ezelőtt
Féltékenység
Női vonzódás
| 1 évvel ezelőtt
Női vonzódás
Szakítás
| 1 évvel ezelőtt
Szakítás

A hozzászólási lehetőséget ideiglenesen lezártam. Ha kérdésed vagy hozzászólásod van a bejegyzéssel kapcsolatban, keress meg közvetlenül a kapcsolat menüpont allatt található ürlap segítségével.